© Rootsville.eu

Federico Luiu (I/Can)
tiltle: Walking The Blues
music: blues
release date: october 11, 2019
label: independent
info artists: Frederico Luiu

© Rootsville 2019


Federico Luiu begon zijn diepe passie voor muziek te ontwikkelen op dertienjarige leeftijd. Zijn aantrekkingskracht op de gitaar werd geïnspireerd door zijn vader, die op zichzelf een uitzonderlijke gitarist is. Zijn vaders liefde voor blues en countrymuziek leidde Federico naar de legendarische muziek van Muddy Waters, Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan, Albert King, B.B. King en Albert Collins. De muzikale stijlen van Joe Bonamassa, Matt Schofield en Danny Gatton hielpen Federico's gitaarstammen te informeren en vorm te geven.

Natuurlijk talent, gecombineerd met eindeloze uren oefenen, stelde Federico in staat om snel te evolueren van intieme thuisoptredens naar grote concerten in een aantal gerenommeerde clubs op Sardinië, Italië. In 2012 verhuisde Federico naar Canada. Zijn uitzonderlijke gitaarspel werd onmiddellijk erkend in de muziekscene van Toronto, en al snel werd Federico aangetroffen met een optreden met zulke geweldige muzikanten als Jorn Andersen (Alannah Miles), Michael Fonfara (Lou Reed), Al Cross (Big Sugar), Joey Landreth (The Bros. Landreth) en zijn muzikale idool Matt Schofield.

Na verloop van tijd hielp Federico bij het vormen van een geweldig blueskwartet, Sons of Rhythm. Het was daar dat zijn songwriting-talent naar voren kwam. Het succes van deze bluesoutfit was te zien op vele muziekfestivals, waaronder het Montreal Jazz Festival en het Porto Ferro Bluesunset Festival in Italië. In 2019 begon Federico een solocarrière na te streven. Dit streven resulteerde in de creatie van "Walkin’ the Blues ", een album met zeven nummers dat zowel zijn creatieve songwriting als zijn geweldige gitaarspel bevat. Met gastartiesten als Alexis Baro, Anthony Brancati, Joey Landreth, Matt Schofield, Alison Young en anderen blijkt "Walkin’ the Blues "een explosieve mix te zijn van blues, rock, jazz en countrymuziek.

Vooruitkijkend, is Federico Luiu er een om naar te kijken terwijl hij zijn muzikale idolen blijft omarmen en hij een nieuwe weg inslaat in het muzikale landschap.

tracks:

  1. You Don't Love Me              
  2. Funky Bee                 
  3. All I Wanna Do, Is Play Them Blues                       
  4. What You've Done To Me               
  5. She's Gone     
  6. Otto   
  7. Like a Woman

musicians:

Federico Luiu
Mauro Cau
Simone Scanu
Rodrigo Zambriano
Alberto Gurrisi
Matt Schofield
Anthony Brancati
Alison Young
Alexis Baro
Roberta Michele Quilico